Duurzame Leerkracht

Nou, hier zit ik dan. Ik heb zojuist jufmerel.com de wereld ingegooid. Ik vind het ontzettend spannend om hier mee te starten, maar stiekem vind ik het ook erg leuk en bruis ik van de energie. Mijn grootste inspiratiebron, Sander (meestersander.nl) zit naast me op de bank. Het moest gewoon echt gebeuren: een eigen site. Waarom? Ik hoor, zie en lees zoveel prachtige dingen, daar wil ik iets mee doen. Ik wil het vastleggen, uitproberen en mijn ervaringen delen. So here we go!

Even voorstellen: mijn naam is Merel Troost en ik ben 23 jaar. Sinds 2013 mag ik ervaren hoe het leven van een juf eruit ziet. Ik werk nu in een hele leuke kleutergroep met 20 fantastische kinderen. Ze geven me heel veel energie en ik ga fluitend (ligt niet aan mijn naam) naar mijn werk. Ik ben nog bezig met het afronden van de Master SEN Reken-Wiskundespecialist/ Dyscalculie, maar dat mag de pret niet drukken. Op de vrijdagmiddag geef ik les aan een groep 8 en ik schrijf (sinds kort) projecten voor de Kleuteruniversiteit. Zo, dat was een hele korte beschrijving over mijzelf. Nu gaan we over tot het echte werk: De Duurzame Leerkracht.

In december ben ik gestart met de cursus duurzame leerkracht. Vooral omdat ik meer bewust bezig wil zijn met mijn rol als leerkracht. Ik wil trots zijn op mijn vak, mijn passie delen, plezier hebben op de werkvloer en het allerbelangrijkste: iets betekenen voor de kinderen. Er werd perfect ingespeeld op mijn verwachtingen, want er klonk door de speakers: Iedere leerkracht hoort trots te zijn op zijn vak.

Volgens Jaime Escalante moet je nooit opgeven. Blijf jezelf en deel je passie voor je vak! Doe vooral veel dingen waar je je goed bij voelt. Laat je inspireren door onderstaand filmfragment:

Nog geen genoeg inspiratie voor vandaag? Bekijk deze! Wat een liefde, doorzettingsvermogen en passie heeft deze vrouw: Linda Cliatt-Wayman: How to fix a broken school.

fishlogo-sticky

We hebben ook een introductie gekregen over de Fish! Philosophy. Als je hier nog nooit van hebt gehoord, dan is het een echte aanrader! Neem een kijkje op de website: http://fishphilosophy.com. De opdracht bij de Fish! Philosophy bestond uit: het toepassen van de vier elementen in de klas: je houding kiezen, ze blij maken, spelen en erbij zijn. Maak foto’s en deel die met je collega’s en vertel over je bevindingen. Challenge accepted.

Korte reflectie:

Wat een geweldige werkdag heb je, wanneer je volgens de regels werkt van de Fish! Philosophy. Je loopt de hele dag met een glimlach op je gezicht, de dag vliegt voorbij en je hebt veel positieve aandacht gegeven aan iedereen om je heen: kinderen, collega’s en ouders. Ik had heel veel plezier met de kinderen. We maakten grapjes en hadden de grootste lol. De kinderen voelen zich speciaal door de gerichte aandacht. Ik stond de hele dag op 200%: begroeten, complimentjes geven, genieten, lachen, gesprekken voeren, troosten en ga maar door. 

Bekijk hier de ervaringen van een leerkracht, genaamd Barb Stoflet:

5 gedachten over “Duurzame Leerkracht

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Merel,
    Ik lees je blog met veel plezier. Mooi hoe je het verschil beschrijft tussen werkdruk en hard werken. Petra.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d