Materialen

Kleuteruniversiteit Plusproject

Tijdens het voorbereiden van de Verbredingsgroep gebruik ik ook wel eens een Plusproject van Kleuteruniversiteit. Deze projecten zijn makkelijk qua voorbereiding en zeker uitdagend voor de kinderen!

Neem een kijkje in de winkel voor plusmateriaal van Kleuteruniversiteit

Of download het gratis plusproject over de Blauwe Vinvis!


Denksleutels voor kleuters

Zet Denksleutels in om de kinderen op een hoger niveau te laten denken. De kaarten bieden je vele manieren tot activiteiten. Zo werk je aan de denkvaardigheden in de klas. Klik hier om naar de site te gaan van Denken in de klas.


Smart Games

Daag de kinderen uit met deze fantastische spellen! Ik heb een aantal op een rijtje gezet. Maar ben je benieuwd naar nog meer Smart Games, neem dan een kijkje op http://www.smartgames.eu.


Prentenboeken

Met deze boeken prikkel je de kinderen om te praten over interessante onderwerpen, verhalen of belevenissen. Laat de boeken aansluiten bij je thema tijdens de verbredings- of plusgroep!

Arend van Dam & Alex de Wolf serie

In deze serie komen geweldige onderwerpen naar voren. Ieder boek bevat prachtige verhalen! Probeer er eens eentje zou ik zeggen, en je wil meer! Er staan hieronder acht boeken, maar er zijn nog meer bundels!

De gele ballon

Dit boek nodigt de kinderen uit tot onderzoeken, observeren en het vertellen van verhalen. De kinderen zullen van alles ontdekken! Charlotte Dematons heeft dit boek erg mooi getekend en bovendien heeft ze er van alles in weten te verstoppen. Je kijkt de ogen uit!

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Wanneer je met het thema Kunst gaat werken is dit een boek wat veel kan bieden. Bij ieder kunstwerk is een verhaal geschreven door bekende auteurs.

Nederland

Nog een boek van Charlotte Dematons! Dit boek gaat specifiek over Nederland. Het boek bestaat uit heel veel kennis over ons land en Charlotte heeft het mooi weergegeven in prachtige platen. Sla het boek open en de kinderen zullen met hun neus erin duiken!

WilleWete Serie

Ik heb tien boeken op een rijtje gezet, maar er zijn nog zoveel andere gave boeken uit deze serie! Het leuke aan deze boeken is naast dat er geweldige weetjes en feitjes in staan, ook een quiz en geweldige platen/afbeeldingen in te vinden zijn.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: