Smakelijk Eten

Woordkaarten

Woorkaarten Thema 3 Smakelijk Eten

Print bovenstaande woordkaarten, knip en lamineer eventueel. Lesideeën:

  • Flitsen in tweetallen: het ene kind legt de woordkaarten neer, het andere kind leest het woord.
  • Buiten dictee: ga naar buiten en geef ieder kind stoepkrijt en een woordkaart. Als kinderen elkaar tegenkomen noemt het ene kind het woord op het kaartje en schrijft de ander het op. Ook wisselen van rol. De kinderen controleren de geschreven woorden met de woordkaarten. Woordkaart wisselen en op zoek naar een ander klasgenootje.
  • Zelf flitsen: laat kinderen zelf de woorden een voor een neerleggen op tafel. Kennen ze een woord goed? Dan leggen ze het op de ene stapel. Kunnen ze het woord niet goed lezen? Dan komt dit op een andere stapel.
  • Zinnen maken: Laat de kinderen zinnen maken met deze woorden.


Digitaal

Kahoot

Speel deze Kahoot Quiz en je hebt gegarandeerd een feestje in de klas:
Kahoot quiz Thema 3 Smakelijk Eten

Tips:
#1 Oefen met het inloggen. Zeker tijdens de eerste keer is het prettig om extra hulp in de klas te hebben: onderwijsassistent of bovenbouwleerling.

#2 Niet voor ieder kind een device? Laat kinderen in groepjes werken. Dus regel een device (telefoon, tablet, laptop of computer) per groepje kinderen. Of laat twee kinderen voor in de klas het tegen elkaar opnemen en geef de kinderen in het publiek allemaal een set kaartjes (groen, blauw, geel en rood) om ook mee te kunnen spelen. Zij houden de juiste kleur omhoog bij het geven van het antwoord.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d