De Boom

Snakes and Ladders

Download hier het spel met woorden uit thema 2. Print op stevig papier, lamineer of plak het op een stevig karton. Bevestig de vier platen aan elkaar. Deel pionnen, dobbelstenen en de speelborden uit en veel speelplezier.


Voorlezen

Kobe maakt een museum

Lees het boek ‘Kobe maakt een museum’ voor in de klas. De kinderen zullen nog enthousiaster worden om allerlei mooie spullen te zoeken in het bos en de natuur om hen heen. Tip: Maak een museum in de klas!

Hierbij heb ik ook een Kleuteruniversiteit project gemaakt, ook geschikt voor begin groep 3. Bekijk het project op de site van Kleuteruniversiteit: ‘Verzamelen met Kobe‘.


Digitaal

Kahoot

Speel deze Kahoot Quiz en je hebt gegarandeerd een feestje in de klas:
Kahoot quiz Thema 2 De Boom

Rekenen Kahoot quiz met thema de boom:
Geordende en ongeordende hoeveelheden resultatief tellen tot 12

Tips:
#1 Oefen met het inloggen. Zeker tijdens de eerste keer is het prettig om extra hulp in de klas te hebben: onderwijsassistent of bovenbouwleerling.

#2 Niet voor ieder kind een device? Laat kinderen in groepjes werken. Dus regel een device (telefoon, tablet, laptop of computer) per groepje kinderen. Of laat twee kinderen voor in de klas het tegen elkaar opnemen en geef de kinderen in het publiek allemaal een set kaartjes (groen, blauw, geel en rood) om ook mee te kunnen spelen. Zij houden de juiste kleur omhoog bij het geven van het antwoord.

Stop Motion

Maak een stop motion filmpje van het bos. Laat de kinderen dit in de echte natuur maken of gebruik speelgoed om hiermee aan de slag te gaan. Ik blijf fan van Playmobil! Deze set sluit mooi aan op het thema van Lijn 3 De Boom: Leven in het bos.

 


Spelling

Woordkaarten

Woordkaarten Thema 2 De Boom

Print bovenstaande woordkaarten, knip en lamineer eventueel. Lesideeën:

  • Flitsen in tweetallen: het ene kind legt de woordkaarten neer, het andere kind leest het woord.
  • Buiten dictee: ga naar buiten en geef ieder kind stoepkrijt en een woordkaart. Als kinderen elkaar tegenkomen noemt het ene kind het woord op het kaartje en schrijft de ander het op. Ook wisselen van rol. De kinderen controleren de geschreven woorden met de woordkaarten. Woordkaart wisselen en op zoek naar een ander klasgenootje.
  • Zelf flitsen: laat kinderen zelf de woorden een voor een neerleggen op tafel. Kennen ze een woord goed? Dan leggen ze het op de ene stapel. Kunnen ze het woord niet goed lezen? Dan komt dit op een andere stapel.
  • Zinnen maken: Laat de kinderen zinnen maken met deze woorden.

Schrijven en fijne Motoriek

De letter b

Geef de kinderen een blad met de letter ‘b’ op groot formaat. Ga met de kinderen buiten op zoek naar bladeren en plak deze in de letter ‘b’. Versier daarna het papier verder met mooie kleuren of (tekeningen van) woorden met de letter ‘b’.

       

Stempelen

Deze stempels zijn echt super leuk om in te zetten tijdens dit thema! Hiermee kun je prachtige kunstwerken maken. Nieuwsgierig waar ze te koop zijn? Kijk op de site van Credu.nl.

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: