Rekenspelletjes

Kahoot.it

Met Kahoot kun je op een speelse en uitdagende manier kijken welke doelen de kinderen al beheersen of welke nog niet. Zo heb ik verschillende quizzen gemaakt voor kleuters en voor kinderen uit groep 3.

Wil je het ook eens uitproberen met de klas? Je hebt een device per kind of groepje kinderen nodig en een Digibord. Geen devices genoeg voor alle kinderen? Dit gebruik ik bij mijn kleuters: een gelamineerd vel met de vier kleuren en een wasknijper. De kinderen zetten de wasknijper bij de kleur van het juiste antwoord.

Download Kahoot het bestand van op de foto hierboven: Kahoot blad

 

Veel plezier! Klik hier om door te gaan naar een Kahoot Quiz:


Memory

Het spel memory biedt kansen om bepaalde rekenvaardigheden en kennis te oefenen. Neem bijvoorbeeld het splitsen of samenstellen van getallen. Juf Merel heeft het memoryspel getal 12 toegepast om de kinderen kennis te laten maken met alle vormen van splitsingen van het getal 12: 7 en 5 vormt een paar, maar ook 6 en 6. Wil je dit spel ook spelen? Print de bijlage op stevig papier of lamineer, knip uit en spelen maar!

Download: Memory (getal 12)


Rekenboeken met spellen

Juf Merel heeft twee rekenboeken in de kast met spellen liggen en de kinderen zijn er dol op! Het sluit aan bij het niveau van groep 3, maar de spellen zijn ook voor hogere leerjaren inzetbaar. Het is zo lekker handig, want de boeken bevatten alle spelmaterialen (fiches/pionnen, dobbelstenen en spelborden). Het spel slangen en giraffen is favoriet!

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: