Boekrecensie: De bril van Beer

Wat een grappig en creatief boek over een beer die zijn bril kwijt is!

Titel: De bril van beer
Auteur: Leo Timmers
Vormgeving: Leo Timmers en Maarten Deckers
Uitgever: Querido

Beer is zijn bril kwijt. Hij denkt dat de bril bij zijn vriend Giraf heeft laten liggen dus gaat hij op pad om hem op te halen. Onderweg ziet hij van allerlei rare dieren! Naja hij denkt dat hij ze ziet, doordat hij wat minder scherp kan zien. Hij vertelt aan Giraf wat hij allemaal onderweg heeft gezien en samen gaan ze weer op zoek naar alle dieren. Maar waar zijn die nou toch gebleven?

De kinderen hebben genoten tijdens het voorlezen van dit verhaal. Toevallig kwam net die dag een leerling vertellen dat hij een bril krijgt. Dus dit was een mooi aanknopingspunt om het er over te hebben. Doordat er een kartonnen bril bij zit, is dit heel leuk na te spelen! We hebben heerlijk gelachen van dit verhaal.

Tip van juf Merel

Probeer samen met de kinderen van voorwerpen om je heen je fantasie te gebruiken om bepaalde dieren te herkennen. Kijk samen naar de wolken, welk dier zien jullie verschijnen? Die blaadjes op de grond, waar lijken die op? Heerlijk wegdromen en even tot rust komen!

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d