Boekrecensie: Diede durft

Voor jonge kinderen (die iets nieuws leren spannend vinden) is dit een prachtig, herkenbaar en grappig boek!

Titel: Diede durft
Auteur: Ingrid den Hollander
Illustrator: Marijke ten Cate
Uitgever: Ten Brink Uitgevers

Diede is een meisje die niet graag iets nieuws uitprobeert. Het liefst ziet elke dag er hetzelfde uit, draagt ze donkere kleren en maakt ze de hele dag puzzels op school. Maar de juf van Diede probeert haar uit te dagen door toch een keer iets nieuws uit te proberen. Diede denkt niet dat zij dat kan en durft. Zou ze toch kunnen doorzetten en het durven doen?

De kinderen en ik vinden dit boek super leuk! De illustraties zijn prachtig en passen heel goed bij het verhaal. Het is voor veel kinderen ook herkenbaar om iets (nieuws) heel spannend te vinden. Ook zijn er kinderen die het liefst altijd hetzelfde kiezen tijdens het spelen en werken. Of ze willen alleen maar met hun beste vriendje spelen. Dat is nou eenmaal lekker veilig. Ook tijdens oudergesprekken hoor ik ouders vaak zeggen: “Mijn kind wil pas fietsen, als hij zeker weet dat hij het kan.” Vaak gaat het leren fietsen ineens heel vlot, zodra ze de keuze hebben gemaakt om het maar gewoon te gaan proberen. En leuk dat het fietsen dan is! Zo is het ook in de klas. Zodra de kinderen durven te doen, wordt het leuk en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Hoe gaaf is het om als leerkracht hier een rol in te hebben!

Tip van juf Merel

Hebben jullie een verbredingsgroep? Of een plus groepje? Gebruik dit boek! Lees het voor en daag de kinderen uit om iets nieuws te proberen. Leren fouten maken, iets nieuws leren, vallen en opstaan zijn begrippen die zo waardevol zijn voor (jonge) kinderen!

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: