Boekrecensie: Pippa past op

Een grappig, lief en heerlijk verhaal waarbij de kleuters met volle belangstelling naar luisteren.

Titel: Pippa past op
Auteur: Anna Woltz
Illustrator: Regina Kehn
Uitgever: Querido

Er komt een oppas langs bij Felix en Saar. Maar Pippa lijkt niet echt op een oppas. De rollen lijken eerder omgedraaid. Er gaat van alles mis. Maar vinden Felix en Saar dat erg? De kleuters luisteren met volle belangstelling naar het verhaal.

De illustraties en de tekst werken echt samen in dit boek. Er wordt als het ware wat tekst weggelaten en de kinderen ontdekken aan de plaatjes hoe het verdergaat. Het is zo leuk gedaan! Het zijn herkenbare situaties voor de kleuters en dat maakt het zo heerlijk om dit verhaal te vertellen. Na het voorlezen gingen we spelen en de kinderen in de leeshoek kiezen graag voor dit boek merkte ik op. Dus zowel ik als de kleuters vinden dit een erg leuk boek!

Tip van juf Merel

Soms gaan dingen net even anders dan je gewend bent. Dat is niet erg, alleen is het wel handig dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Het kan ook zo zijn dat er een keer een meester of juf komt invallen of stage lopen. Maak samen met de kinderen een lijstje hoe jullie er voor kunnen zorgen dat de dag leuk wordt met de nieuwe meester of juf. Wat vinden de kinderen belangrijk dat de hij/zij weet? Waar moet hij/zij op letten?

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d