Boekrecensie: Wat zit er in die hoed?

Een grappig en origineel dieren-telboek voor (jonge) kinderen.

Titel: Wat zit er in die hoed?
Auteur: Judith Vanistendael & Peter de Roy
Vormgeving: Peter de Roy
Uitgever: Querido

De goochelaar heeft een hoed en laat de kinderen zien wat er allemaal in zit. Allereerst natuurlijk een konijn, maar daarna ook nog heel veel andere dieren. Past dat allemaal? En krijgt de goochelaar het ook weer voor elkaar om alle dieren terug te krijgen in de hoed?

De kinderen in mijn klas zijn altijd gek op telboeken. Ze spelen er raadspelletjes mee, kijken naar illustraties, tellen, benoemen de cijfers en bladeren er door heen. Dit telboek is hier ook zeer geschikt voor! De dieren zijn mooi getekend en de goochelaar bestaat uit allerlei vormen en kleuren. Het boek bevat bijna geen tekst, waardoor het tellen veel ruimte krijgt. Samen met de kinderen kun je bespreken hoe deze goocheltruc mogelijk is. De kinderen kunnen hun fantasie en creatief denkvermogen gebruiken bij dit boek!

Tip van juf Merel

Dit boek is leuk voor cijfer van de week! Zet een (goochel)hoed in de klas en haal er een aantal dieren uit, tel het met de kinderen en benoem dat dit het cijfer van de week is. Zet de juiste bladzijde van het boek bij de hoed en doe deze week spelletjes die bij dit cijfer horen. Elke week goochel je een ander cijfer uit de hoed.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: