Review: Kwizzi

Kwizzi is een rekenquiz voor jonge rekenaars. Door middel van de kaartjes kom je alle rekendoelen tegen van groep 1 en 2. Het is leuk, afwisselend en het werkt motiverend voor de jonge kinderen!

Het rekenspel zit in een vrolijk, kleurrijk en compact doosje. Het is fijn om in de klas te hebben als materiaal om snel bepaalde vaardigheden/doelen te kunnen checken bij een kleuter. Nieuwsgierig naar een aantal rekendoelen? Even de bijhorende kaartjes opzoeken en quizzen maar! Een leuk middel om af en toe in te zetten. Natuurlijk gebruik je ook de rest van je verzamelde gegevens van o.a. rekenmethode(s), observaties en gesprekken om het rekenniveau in kaart te brengen.

Echter is het niet bedoeld om de rekenvaardigheden hiermee in te oefenen. Het is belangrijk voor jonge kinderen om spelend te leren en vooral met concreet materiaal aan de slag te gaan. Daarom vind ik het wel heel goed dat er fiches bij worden gegeven. Dit is al een fijn hulpmiddel om bepaalde rekenvaardigheden makkelijker onder de knie te krijgen.

Het lijkt me heel prettig om de kaartjes in te zetten tijdens individuele momentjes! De kinderen vinden de quizvorm altijd erg motiverend en plezier is natuurlijk een must tijdens het leren rekenen.

Dit spel heb ik ontvangen van de makers van Kwizzi. Kijk voor meer informatie op www.kwizzi.nl

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: