Review: Loco Bambino Starterspakket

Uitgeverij Zwijsen komt met nieuwe pakketen van de bekende Loco spellen! Wie kent ze niet? Bijna iedereen heeft er wel eens mee gespeeld. Nu komen er dus nieuwe spellen, waaronder Loco Bambino starterspakket. Deze mocht ik uitproberen! Benieuwd of het wat is voor bij jou in de klas? Lees dan gauw verder.

Loco Bambino

Het spel is voor kinderen van 3 – 5 jaar. Dus uitermate geschikt voor peuters en jonge kleuters. Ze zijn spelenderwijs bezig met het herkennen en benoemen van kleuren, vormen en emoties. Daarnaast wordt de ontluikende geletterd- en gecijferdheid gestimuleerd en leren ze puzzelen.

Het starterspakket bevat een Loco Bambino basisdoos, twee boekjes en een informatiefolder.

Het is eerlijk gezegd al een hele tijd geleden dat ik een loco spel in handen heb gehad. Dus moest ik eerst goed kijken hoe het werkt. Maar het werkt heel simpel en doordat het ook zelfcorrigerend is, kunnen de kinderen dit zelfstandig spelen. Leuk om in te zetten tijdens het spelen en werken in hoeken, een spelinloop of circuit.

De plaatjes in het boekje zijn erg mooi en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Hierdoor hebben de kinderen plezier tijdens het spelen. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe het werkt en hoe de kinderen er mee omgaan.

Fase 1: leg de kaartjes in het juiste vakje bovenin
Fase 2: leg de kaartjes in het juiste vakje onderin
Fase 3: controleer of het goed is gegaan

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: