Rekenspel: Kuikens tellen

Vind je het ook zo leuk om buiten te spelen met de kinderen? Met deze activiteit zijn de kinderen veel aan het bewegen en bezig met tellen. Weinig voorbereiding maar veel plezier! Dat is toch een goede combinatie?

Wat moet je voorbereiden? Print het bestand in kleur, lamineer eventueel, knip uit en verzamel een aantal piccolo spellen. Verdeel de kaartjes met kuikens over het schoolplein. Dat is het. Heerlijk toch?

De kinderen krijgen een piccolo met werkblad erin geschoven en gaan op zoek naar de kaartjes met kuikens. Ze schuiven de juiste kleur van het kaartje bij het juiste antwoord. Zo zijn ze spelenderwijs bezig met tellen en daarnaast kunnen ze even hun “ei” kwijt door lekker te rennen. Zijn ze klaar? Er is een antwoordkaart, dus het is zelfcorrigerend.

Dit spel is ook te doen passend bij thema Familie. Download het rekenspel: familieleden tellen.

Heel veel plezier!

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: