Top tien – materialen voor Bullet Journal

Als je net nieuw in het wereldje van Bullet Journal bent, dan kun je best verdwalen in de vele materialen die je tegenkomt in winkels, webshops of via social media. Hier komt de top tien lijst van juf Merel die ondertussen thuis al een hele verzameling aan materiaal heeft.

#1 Bullet Journal Toolkit

Toen ik begon met Bullet Journal heb ik deze toolkit gekocht van uitgever Mus. Hierin zitten heel veel leuke spullen om direct aan de slag te kunnen.


 

#2 Mijn Bullet Journal. Maak je eigen trackers – Michelle Tiemann

Dit boek is echt heel leuk om door te werken. Er staan handige voorbeelden in om toe te passen in je Bullet Journal. Vooral handig als je een beginner bent en alle ideetjes van Pinterest al wel hebt uitgeprobeerd.


 

#3 Brush Pen – Ecoline

Deze stiften zijn echt fantastisch. Als je een maal weet hoe het een beetje werkt, leg je ze niet meer weg!

 

#4 Brushlettering voor iedereen – oefenschrift

Als je van die mooie brushpennen in huis hebt gehaald, wil je natuurlijk dat je in een keer mooie letters kunt maken. Maar gaat dit vanzelf niet helemaal zoals je het in gedachten had? Dan helpt dit oefenschrift je goed op weg.


 

#5 Gekleurde pennen

Een pen met een leuk kleurtje is altijd handig! Op een gegeven moment ben je klaar met de zwart, dus ga je aan de slag met allerlei kleurtjes. Ik ben gek op pastel, dus heb ik de markeerstiften, viltstiften en de pennen van Stabilo gekozen in de pastel kleuren.

 

#6 Markeerstiften

Een markeerstift gebruik je best vaak om een cijfer, woord of letter net wat meer nadruk te kunnen geven. Om aan te sluiten bij de pennen, heb ik gekozen voor pastel.


 

#7 Washi tape

Er zijn zoveel verschillende soorten washi tape, maar deze zijn echt specifiek voor Bullet Journals. Er zit bijvoorbeeld eentje bij met de dagen van de week, hoe handig is dat?!


 

#8 Viltstiften

Stiften zijn ook super handig om wat in te kleuren, dat gaat net wat makkelijker dan met een markeerstift. Maar om weer goed te matchen met de pennen en de markeerstiften, heb ik gekozen voor de pastel. Gewoon omdat ik er zo gek op ben 😉


 

#9 Bullet Journal

Dit dagboek heb ik gekocht, nadat het schriftje van de toolkit vol zat. Ik ben er heel blij mee, omdat hij een harde kaft heeft en een mooi formaat heeft.

 

#10 Passer

Een passer komt heel goed van pas! Je hebt het bijna iedere keer weer nodig. Ja of je moet goed op zoek naar sjablonen met verschillende soorten cirkels, maar een passer is daarentegen makkelijker.

 

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: