Bullet Journal voor leerkrachten

Habit Tracker

Elke dag kun je er mee bezig. Je hebt speciale trackers waarin je bij houdt wat je zoal in het dagelijkse leven doet. In de klas heb je ook zo je gewoontes dus ik dacht waarom houdt ik geen ‘habit tracker’ bij voor in de klas. Volgend jaar werk ik op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 1/2. Elke dag wil ik graag tijd vrij maken voor een educatief spelmoment. Dus een spel buiten op het schoolplein of in het speellokaal waar de kinderen vrijwillig aan kunnen deelnemen. Om bij te houden of dit doel mij is gelukt heb ik deze ‘play tracker’ gemaakt voor de maand September. IMG_3702 2.jpg

Jaarplanning

Zelf vind ik het heel fijn om overzicht te houden. Overzicht op het jaar: welke activiteiten of belangrijke dagen er aan komen. Hiervoor is het handig om een jaarplanning te maken. Je kunt belangrijke dagen, zoals vakantiedagen, schoolreis, vergadering en/of feestdagen markeren of omcirkelen.

IMG_3398.JPG

Money tracker

Ben jij een gelukkige juf of meester met een potje geld om uit te kunnen geven aan de klas? Zoek een lege bladzijde op in je BuJo en maak drie kolommen: datum, beschrijving en prijs. Onderaan houd je bij hoeveel je al hebt uitgegeven in totaal. Plak de bonnetjes er eventueel bij met washi tape.

IMG_2775

Dankbaar

Als je af en toe stil staat bij de momenten of dingen waar jij dankbaar voor bent, dan heb je een grote kans dat je een gelukkig mens bent. En in plaats van je te richten op de lange werkdagen, bloedheet lokaal, moeilijke leerstof of een saaie vergadering kijk je naar de dankbare (kleine) dingen van de dag. Schrijf elke dag een of meer dingen op waar je dankbaar voor bent, zoals een mop van een kind waardoor de hele klas inclusief jij in de slappe lach schoot, een warm kopje koffie of dat een lesactiviteit super goed ging.

IMG_3331

Happy Teacher

Weet je even niet meer waarom je zo graag juf of meester wilde worden, ben je toe aan vakantie of kun je niet uit bed komen? Kijk dan even naar het lijstje die je hebt gemaakt waar jij als leerkracht blij van wordt. Kies eventueel een paar dingen uit om te gaan doen of sta er even een poosje bij stil en wie weet voel je je dan weer super duper happy.

IMG_3706.jpg

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d