#5 Lezen (groep 3) | Vier voorleestoppers!

Juf Merel is gek op voorlezen, dat weten de kinderen uit mijn klas maar al te goed. Tijdens het eten en drinken om 10.15 uur of de laatste minuten van de ochtend of middag. Heerlijk! Deze voorleesboeken heb ik dit jaar (en/of vorig schooljaar) voorgelezen en waren zeker een succes in groep 3.

#1 Jubelientje leert lezen en schrijven

Jubelientje maakt de leukste dingen mee en samen met Dirk Jan en Oma is het altijd weer dikke pret. Jubelientje kan steeds beter lezen en schrijven, net als jouw kinderen in de klas!

#2 De kinderen van de Grote Beer

De kinderen van de Grote Beer vinden het ook zo spannend om naar groep 3 te gaan. Net als in het begin van het schooljaar. Ook sluiten verdere verhaaltjes goed aan bij de activiteiten in de klas: voor het eerst naar de bibliotheek; hilarische één april grappen, etc..

#3 Zeg maar tegen de juf dat ik later kom

Dit boek is leuk voor het eind van het schooljaar richting de vakantie. Fantastisch! Sander besluit om eens niet te gaan luisteren naar zijn papa en mama, zo braaf als hij altijd was. Opeens gaat de wereld voor hem open! Hij beleeft avonturen samen met een vrachtwagenchauffeur.

#4 De avonturen van Tommie en Lotje

We hebben gelachen, gegierd en gebruld! Tommie en Lotje wat een stel. Deze broer en zus maken samen veel lol, hebben veel ruzie en huilen ook af en toe. Net als in het echt! De kinderen luisteren vol ongeloof, kunnen zich helemaal inleven en lachen keihard om de grapjes. Een boek vol geweldige verhalen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen uit groep 3.

 

 

 

Een gedachte over “#5 Lezen (groep 3) | Vier voorleestoppers!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Powered by WordPress.com. door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: